Ново удължаване на изискванията за влизане в Гърция


Ново удължаване на изискванията за влизане в Гърция
Снимка: iStock

2646

Органът за гражданска авиация обяви ново удължаване на изискванията за влизане в Гърция с цел ограничаване разпространението на COVID-19. Удължаването е до 1 октомври 2021 г., съобщава Greek City Times, цитиран от БГНЕС. Новите мерки за неваксинирани в Гърция ще важат и за туристите

Директивата забранява влизането в Гърция на граждани на трети страни извън ЕС и Шенгенските зони, включително техните съпрузи или лица, с които са сключили споразумение за съвместно съжителство, и техните непълнолетни деца.

Тя не включва пътници, пътуващи по съществени причини, и постоянно пребиваващи в следните 36 държави: Австралия, Северна Македония, Обединени арабски емирства, Съединените американски щати, Обединеното кралство, Израел, Канада, Беларус, Бахрейн, Нова Зеландия, Катар, Китай, Кувейт, Украйна, Русия, Саудитска Арабия, Сърбия, Сингапур, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Япония, Ливан, Азербайджан, Армения, Йордания, Молдова, Бруней, Сан Марино, Андора, Ватикана, Монако, Турция, Косово и Китайски Тайпе.

Всички пътуващи до Гърция, независимо от националността, трябва да попълнят електронен формуляр за локация на пътници (PLF) по всяко време преди заминаването на полета за Гърция.

За пътуващите до Гърция условието за влизане в страната е едно от следните:

1) Да са завършили ваксинация срещу COVID-19 най-малко четиринадесет (14) дни преди пристигането и да представят ваксинационен сертификат на гръцки, английски, френски, немски, италиански, испански или руски език, издаден от публичен орган.

2) Да са били диагностицирани като отрицателни при лабораторен тест за COVID-19 чрез PCR метода в рамките на последните седемдесет и два (72) часа или в рамките на четиридесет и осем (48) часа преди пристигането в Гърция в случай на бърз тест.

3) Като алтернатива, пътуващите до Гърция могат да имат сертификат за заболяване, който е валиден от 30 до 180 дни след първия положителен тест за COVID-19.

4) Полетните пътници от чужбина могат също така да представят, в цифров или отпечатан вид, европейски цифров сертификат за COVID-19 или такъв, издаден от трети държави, който включва информация за вида на ваксината, резултатите, датата и вида на направения тест. Неваксинираните ще ползват обществен транспорт в Гърция само след бърз covid-тест

Същите условия за влизане в Гърция (ваксина или отрицателен тест, или сертификат за заболяване, или цифров сертификат) важат и за непълнолетните деца на възраст над 12 години.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички