Осъществен бе първият полет по новата авиолиния Баку-София


Осъществен бе първият полет по новата авиолиния Баку-София
Снимка: БГНЕС

2632

Самолетът от първият полет на авиолинията Баку-София кацна в столицата.

Министърът на транспорта Ивайло Московски кацна с първия полет от Баку, Азербайджан. „Положиха се много усилия в годините и това е пример как институциите могат да надграждат своите цели и усилия, и да постигаме добри резултати“, каза Московски, цитиран от БГНЕС.

Той поясни, че идеята е започнала през 2015 г. „Освен желанието и волята на премиера Борисов темата беше изговорена и при последното посещение на президента Радев. С голямото желание на президента Илхам Алиев имаме като факт тази редовна въздушна линия Баку-София“, заяви транспортният министър.

Московски посочи, че Баку е прекрасно място, изключително модерен и съвременен град.

„Искрено се надявам тази линия да създаде още по-близки контакти между бизнеса, туристите. Нека тази линия да бъде символът между задълбочаващото се приятелство между двата народа и двете държави, и реализирането на много успешни проекти между нас“, пожела още Ивайло Московски.

От своя страна посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова отбеляза, че това е и първата нискотарифна компания, която е извън ЕС, и лети до България. Миналата година отбелязахме 25 години от основаване на дипломатичните ни отношения с Азербайджан.

„Убедена съм, че тази линия ще направи Азербайджан и България още по-близки и ще укрепи позицията на нашите държави като ефективни свързващи центрове за пътуване“, заяви още Наргиз Гурбанова.

Откриването на новата линия Баку-София допълнително ще допринесе и за развитието на туризма, убедена е и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обясни, че повече от 3000 туристи от Азербайджан посещават страната ни годишно и изрази надежда те да се увеличат благодарение на първата директна авиолиния.

Цената на еднопосочния билет до Баку ще бъде 29 евро.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички