От АПИ обещават ремонтите по пътищата да не спират трафика към морето


От АПИ обещават ремонтите по пътищата да не спират трафика към морето
Снимка: община Каварна

1828

Шефът на АПИ Тодор Василев увери депутатите от парламентарната комисия по туризъм, че текущите ремонти по пътищата към морето няма да препятстват туристопотока. "Разбрали сме се с фирмите текущи ремонти да се извършват от понеделник до средата на петъчния ден, за да може трафикът за морето, който е най-засилен през уикендите, да не бъде препятстван от работата по магистралата", заяви Василев. Винетките поевтиняват, тол таксите рязко се вдигат

Той отбеляза, че ще има няколко участъка с по-голям обем от работа, за което няколко седмици предварително ще бъде обявено на сайта на АПИ, за да може всеки да си направи план и организация на пътуването.

За Южното Черноморие, както и за Северното, се планират доста ремонти, потвърди Василев и уточни, че на сайта на АПИ са качени картите за всеки от регионите.

В отговор на депутатски въпрос кои са най-спешните ремонти, които АПИ започва и как е осигурена безопасността на пътуващите български и чуждестранни туристи, Василев посочи обходния маршрут на Витиня, работата по тунел Ечемишка.  Колко ще ни струва лятната почивка през 2022 г.?

Шефът на АПИ каза още, че са локализирани рискови зони, които са първите места за спешни мерки и изрази надежда да се сложи край на прираста на пътно-транспортни произшествия. "Когато ремонтите свършат, надявам се статистиката да бъде друга", добави той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички