Отличникът Мъск взема 770 млн. долара бонус


Отличникът Мъск взема 770 млн. долара бонус
Снимка: Getty Images

4622

Милиардерът и собственик на Tesla Илън Мъск е получил зелена светлина да вземе първата част от своя бонус, която е около 770 млн. долара.

Мъск не получава заплата от Tesla, но през 2018 г. акционерите му гласуваха много щедър и амбициозен план за компенсации.

Планът е свързан със значително увеличение на приходите, EBITDA и грандиозно нарастване на пазарната капитализация на компанията. След като тези изисквания бъдат покрити, всяко следващо увеличение на пазарната капитализация на Tesla с 50 млрд. долара ще носи на Мъск по 1,69 млн. акции на фиксирана цена от 350 долара едната.

Средната пазарна капитализация на компанията през последните 6 месеца, до края на април, е била 96 млрд. долара. Целта бе тя да достигне 100 млрд. долара, което явно е факт, след като от Tesla разпространиха официално прессъобщение, според което става ясно, че Мъск може да се възползва от първия от 12-те транша за изкупуване на акции на компанията.

В края на работната седмица цената на акция достигна 805 долара, което означава, че акциите, които ще получи, са на стойност 1,36 млрд. долара След приспадане на разходите за закупуване от 350 долара на "парче", това означава, че Мъск ще се сдобие с приход от 768,5 млн. долара преди данъци. Уловката е, че той не може да продава акциите в продължение на 5 години.

Когато акционерите одобриха пакета за възнаграждение на Мъск през 2018 г., Tesla бе оценена на 53 млрд. долара. Компанията отчиташе тримесечие след тримесечие на червено, а доставките бяха символични.

Илон Мъск ще спечели пълния капацитет на договорения си бонус, ако пазарната оценка на Tesla достигне 650 млрд. долара.

Но смелите идеи и проекти на Мъск увеличават не само неговото състояние, но и дават възможност на любителите на залози на спечелят предполагайки интересни аспекти от личния му и професионален живот. Стивън Хокинг заяви, че трябва да започнем да колонизираме други планети възможно най-скоро, а миналата година капиталистът на рисков капитал Елон Мъск обяви планове за създаване на колония на Марс през 2020-те. Това вероятно е малко амбициозно и все пак някои букмейкъри започнаха да приемат залози - дали ще стъпим на Марс - коефициентите за подобни предположения са 33/1 за постоянна колония на Марс до 2027 година. На родна почва сходни интересни опции за залози могат да бъдат намерени в уинбет, докато се възползвате от техния winbet бонус код. Така че докато тече подготовката за колонизация на Луната, можем да се съсредоточим над генериране на средства за билет до там!

Още от Богатство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички