PepsiCo е поредната компания, която планира да съкрати стотици от своите служители


PepsiCo е поредната компания, която планира да съкрати стотици от своите служители
Снимка: Thinkstock

4714

PepsiCo е поредната компания, която предприема съкращения на служители в централата на северноамериканските си подразделения за храни и напитки – знак, че корпоративното затягане и свиване на разходите минава отвъд технологиите и медиите, твърдят запознати източници на Wall Street Journal, както и документи, разгледани от изданието.

Стотици работни места ще бъдат премахнати, твърди един от източниците. Съкращенията засягат бизнеса на компанията с напитки в Северна Америка, базирана в Ню Йорк, както и бизнеса със закуски и пакетирани храни в Северна Америка, с централи в Чикаго и Тексас.

В бележка, изпратена до служителите, разгледана от Wall Street Journal, PepsiCo ги информира, че съкращенията целят "да опростят организацията, за да можем а работим по-ефективно". Съкращенията ще бъдат по-големи в бизнеса с напитки, защото отделът за храни вече се раздели с някои служители чрез програмата за доброволно пенсиониране, споделят източниците.

PepsiCo произвежда Doritos, картофения чипс Lays, както и Quaker Oats, заедно с едноименната кола. Към 25 декември 2021 г. за PepsiCo работеха 309 000 служители по света, включително 129 000 в САЩ.

Търсенето на храни и напитки в магазините за хранителни стоки е силно въпреки растящите цени, които засегнаха много домакинства. PepsiCo и други компании от сектора увеличават цените, за да компенсират по-високите си разходи за съставки, транспорт и труд.

След като компанията отчете скок на тримесечните приходи и печалба, през октомври директорите на PepsiCo обявиха, че ще свият разходите, за да се преборят с натиска върху маржа на печалбата и да се справят с влошените макроикономически условия.

Пазарът на труда в САЩ остава исторически затегнат. Работодателите се състезават за ограничен брой кадри и наддават със заплати въпреки несигурната икономическа перспектива.

PepsiCo се присъединява към редица други компании, като Walmart и Ford Motor, които уволняват кадри, въпреки че държат персонала на първа линия. Междувременно забавянето на рекламния бизнес провокира съкращения и в много технологични и медийни компании.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

След над 60 години на пазара: Pepsi прекратява производството си в Русия

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички