Плевен с инвестиция за 10 милиона лева в модерен спортен плувен комплекс


Плевен с инвестиция за 10 милиона лева в модерен спортен плувен комплекс
Снимка: iStock

7591

В Плевен започна изграждането на спортен плувен комплекс с четири басейна. Инвестицията е на дружество, в което акционери са строителната фирма "Хоризонт Иванов" и плувният клуб "Инвиктус". Проектът е на стойност около 10 милиона лева, а част от средствата са осигурени от Фонда за регионално градско развитие и Банка ДСК. Срокът за изпълнението е една година, като се очаква през май 2023 г. Плевен да се сдобие с модерен спортен плувен комплекс.

"Нашата кауза е изграждането на център, където плевенчани на различна възраст да спортуват, заяви Кирил Бъчваров, треньор по плуване и председател на плувен клуб "Инвиктус", по време на церемонията за първата копка на обекта.

Проектът предвижда да бъдат изграден един басейн с дължина 50 метра и 8 коридора за плуване, около който ще се разположат трибуните с 500 места, по-малък басейн с дължина 25 метра и още два, предназначени за бебета и подрастващи до 7-годишна възраст. Предвидени са и помещения за СПА процедури, фитнес, съблекални и паркинг. Идеята е в новия комплекс да се провеждат редовно плувни турнири и да се организират спортни дейности.

"Живеем в доста сложно време, във време, което ни разделя и се надявам, че това, което ще изградим, ще ни обедини. Смятам, че тази инвестиция ще направи Плевен по-добър, нашите деца - по-здрави, по-силни и по-дисциплинирани, с по-голямо самочувствие за изява", каза Борислав Иванов, президент на фирма "Хоризонт Иванов".

Сред гостите на първата копка бяха кметът на община Плевен Георг Спартански, зам.-кметът Стефан Милев, плувци от клуб "Инвиктус" и техни близки, директори на училища и представители на спортни клубове от града.

"Спортната база в Плевен е в много лошо състояние. Вече обаче има някакво развитие. Надявам се да имаме един прекрасен плувен комплекс. Пред завършване е и местността зад стадион "Плевен". Там ще стане едно модерно игрище с финансиране по програмите на УЕФА. Работи се и по проекта "Арена Плевен". Надявам се всички те да станат реалност.", припомни кметът.

Спортният комплекс ще бъде разположен на бул. "Георги Кочев" 4 в града, до представителството на автомобилната марка Seat. Русе, Плевен и Добрич се обезлюдяват най-бързо

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Германската Allergo изгражда най-голямото си шивашко предприятие в Плевен

Германската компания Leoni ще строи завод край Плевен

Инвестиция на германска компания разкрива 2000 работни места в Плевен

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички