Превозвачите поискаха синхрон от български евродепутати за пакета "Мобилност"


Превозвачите поискаха синхрон от български евродепутати за пакета "Мобилност"
Снимка: БГНЕС

2829

„Дължим на обществото не само у нас, но и в Централна Европа, яснота по целите на пакет "Мобилност" и по ефекта, който той, в рамките само на 10 години, ще нанесе на единния пазар. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков, предаде БГНЕС.

Желязков участва в организираната от евродепутата Ангел Джамбазки дискусия по пакет „Мобилност”, на която институции и представители на превозвачите обсъдиха бъдещите действия на страната ни.

„Целта е да успеем да убедим и други държави, които да подкрепят позицията, която имаме за вредите, които пакетът ще донесе за индустрията в рамките на единни пазар, а не само на вредите, които ще донесе на периферните държави членки. Тук не говорим само за индустрията на превози и това, а производството на стоки и какво ли още не“, подчерта транспортният министър.

Росен Желязков заяви още, че срещите между институциите и бизнеса са полезни, но призова темата да не бъде използвана за вътрешнополитическо говорене. „Важно е да обясни какъв е бизнес-моделът на периферните държави членки и да поставим нашето желание за един по-справедлив мобилен пакет на дневен ред“, коментира Желязков.

„Изборите свършиха, време е да се върши работа“, заяви от своя страна Ангел Джамбазки. Той бе категоричен, че българските евродепутатите ще направят всичко възможно са има единна българска национална делегация по темата.

Той припомни, че транспортният бранш е важен за икономиката на страната ни, защото дава 150 000 работни места и допълни, че за първи път всяка една от националните ни делегации е поискала място в транспортната комисия на Европейския парламент, което показва обединение по темата.

На същото мнение бе и новоизбраният депутат от БСП Цветелина Пенкова. „Когато целта е обща и ясна, ще успеем всички заедно да се преборим за резултатите, които искаме. Аз също се надявам българската делегация да бъде обединена и ще защитаваме националния интерес и бранша“, коментира тя.

От своя страна представителите на превозвачите настояха за пълен синхрон от българските евродепутати по пакет „Мобилност“.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички