При наводнение: Не пийте вода от чешмата и не влизайте в подлези


При наводнение: Не пийте вода от чешмата и не влизайте в подлези
Снимка: БГНЕС

3540

В случай на наводнение не трябва да влизаме в подлези, да използваме метрото или да пием вода от чешмата. Това каза гл. инсп. Стефан Стефанов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на брифинг във връзка с прогнозата за усложнена метеорологична обстановка, предаде „Фокус“.

„За да запазим живота и здравето си като граждани, трябва да вземем редица мерки преди, по време и след наводнение. Конкретните правила в случай на наводнение, които трябва да се спазват, са публикувани в интернет страницата на МВР, в тази на ГДПБЗН, както и на pojarna.com", допълни Стефанов.

По думите ѝ хората не трябва да изпадат в паника, а да преценят ситуацията така, че да се окажат на безопасно за тях място. Те не трябва да се опитват да спасяват превозни средства, трябва да е изключено електрозахранването, както и да бъдат осигурени пакети от суха храна и питейна вода.

„Трябва да сме си подготвили и документи и да имаме контакти с роднини и близки и точно определен план със семейството как да действаме. Ако се намираме в обществена сграда, трябва да спазваме указанията на хората, които там се грижат за нашата безопасност, и да не изпадаме в паника“, обясни той.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички