Проверка не откри нарушения в "Пирогов" след случай на отказана помощ


Проверка не откри нарушения в "Пирогов" след случай на отказана помощ
Снимка: Actualno.com

3315

Не са открити нарушения в УМБАЛСМ „Пирогов“ при проверката за отказана медицинска помощ на пострадал в близост до лечебното заведение.

Няма нарушения от страна на „Пирогов“ показват проверките на „Медицински одит“ и на Столичната здравна инспекция, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Във връзка с констатациите от проверките за пострадал при ПТП мъж в близост до „Пирогов“ и направения отказ за оказване на медицинска помощ от работещите в кабинет 105 на болницата от МЗ информират,че Изпълнителна агенция „Медицински одит“ (ИАМО) констатира, че съгласно чл. 9 от Наредба №25 за оказване на спешна медицинска помощ: „центровете за спешна медицинска помощ организират и осигуряват: т.5 „оказването на спешна медицинска помощ при бедствия, аварии и катастрофи, осъществявайки взаимодействие с органите на полицията, пожарната и гражданската защита“.

Проверката на Столичната здравна инспекция (СРЗИ) показа, че съгласно Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на лечебното заведение, медицинските специалисти оказват помощ единствено на територията на болницата и повтаря заключението на Медицински одит, че „според действащата нормативна уредба ЦСМП оказват спешна медицинска помощ на мястото на инцидента и по време на транспорт до болнична структура“. В случая екипите на ЦСМП са се отзовали на подадения сигнал за 5 минути – сигналът е получен на тел. 112 в 15.50 ч., а екипът на спешна помощ е пристигнал на мястото на инцидента в 15.55 ч. Пациентът веднага е откаран в УМБАЛСМ, където е прегледан, диагностициран с черепно-мозъчна травма и е хоспитализиран в реанимационното отделение на Клиниката по неврохирургия.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички