Психологическите трикове, с които ще блеснете на интервю


Психологическите трикове, с които ще блеснете на интервю
Снимка: iStock/Guliver

7988

Умението да се "презентирате" е важно качество, особено що се отнася до интервютата за работа. Както можете да се досетите, мениджърите не отчитат само вашите професионализъм и опит, но и вашето ниво на увереност, спокойствие и ораторски умения. Ето защо има и някои психологически техники, които могат да ви помогнат да получите работата на мечтите си по-бързо и по-лесно.

1. Не насрочвайте срещи за понеделник и петък

Психолози и дългогодишни мениджъри са намерили идеалното време за интервю за работа - вторник между 10:00 и 15:00 часа. Точно в този диапазон имате най-голям шанс да направите страхотно впечатление. Съвсем логично, понеделник е труден ден за всички, а в петък всички мислят за уикенда. Така че времето, което можете да използвате в своя полза, е около средата на седмицата.

2. Внимавайте с избора на цвета

Цветът на дрехите ви оказва голямо влияние върху това как другите ви виждат. Например, ако носите тъмно син или графитен костюм, това означава, че сте сериозен кандидат. Единственият цвят, който автоматично отблъсква работодателите, е оранжевият.

3. Босите крака правят лошо първо впечатление

Цветът не е единственото нещо, което трябва да имате предвид, що се отнася до облеклото. Проучванията показват, че малък детайл като чорапогащник е от огромно значение. Същото важи и за сандалите с отворени пръсти. Като цяло, босите крака не се толерират от работодателите, независимо от сезона.

4. Не се усмихвайте твърде много

Повечето мениджъри не обичат хора, които имат твърде широки усмивки. Разбира се, проблемът е чисто психологически. Човек, който се усмихва често, се смята за по-несериозен. Единственият вид работа, при който усмихнатите хора имат предимство, е в сектора на продажбите и обслужването на клиенти.

5. Има зона на лицето, която привлича вниманието

Когато водим разговор, ние подсъзнателно се концентрираме върху триъгълника „очи-нос-устни“. Ето защо е добре да носите минимално количество грим и в никакъв случай ярко червило. Това ще разсее всеки мениджър от нещата, които казвате.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички