Първият роботизиран асистент за почистване започна работа на летище София


Първият роботизиран асистент за почистване започна работа на летище София
Снимка: SOF Connect

5499

Първият роботизиран асистент за почистване, наречен SOFie, започна работа на летище София. SOFie току-що кацна от Сингапур, съобщават от пресцентъра на летището.

Механичното създание разполага с най-съвременните технологични и оперативни възможности и вече може да бъде видяно в зоните на Терминал 2.

Роботът съчетава в себе си най-новите тенденции в електрониката и роботостроенето, оборудван е с множество сензори, позволяващи му да изпълнява задълженията си по почистване.

SOFie има капацитет за 5-часова смяна с едно зареждане на батерията или за час почиства пространство от 1450 кв. метра. Нейната производителност се отличава с висока аспирационна мощност и с ниска консумация на вода, постигнато чрез внедряване на най-новите технологични решения и отговаря на политиката за устойчивост, заложена в програмата на  концеционера на летището "СОФ Кънект". Летище София пусна нова услуга за по-голямо удобство на пътниците

"Много сме горди, че сме първата компания, която в партньорство със "СОФ Кънект" въвежда роботиката на българско летище. Нашата концепция за роботизация вече е внедрена на почти всички летища, обслужвани от Sasse Group. Освен желанието ни да бъдем признати за посланик на иновациите, ние се стремим да отговорим и на предизвикателствата, свързани с набирането на персонал в резултат от пандемията. Разбира се, един почистващ робот не може да замени изцяло добрия персонал, но може да помогне за компенсиране на недостига на работна ръка и за повишаване на хигиенните стандарти на летището", коментира Бени Вундерлих, управляващ директор на Sasse Group.

"SOFie е тук и е напълно технологично оборудвана. Тя вече е пълноценен сътрудник на фирмата за почистване на летище София и нейната помощ е незаменима в ежедневната дейност по поддържане на летищната хигиена. Вслушахме се в дългогодишните отзиви на нашите пътници относно чистотата и благодарение на SOFie ще имаме по-приятна летищна среда. Тя е не само ефективен помощник, но и магнит за пътниците, които вече се снимат с нея", заяви Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на летище София.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Летим от София до скандинавска столица от следващото лято

Пуснаха полети от София до нови две екзотични дестинации

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички