Първият в света варио телеобектив Panasonic, поддържащ пълен обхват с F1.7 бленда


Първият в света варио телеобектив Panasonic, поддържащ пълен обхват с F1.7 бленда
Снимка: Panasonic

4424

Panasonic с гордост представя нов цифров сменяем варио телеобектив, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. (H-X2550), който поддържа пълна F1.7 бленда в целия обхват на вариото 50-100 mm (приравнено към 35 mm фотоапарат) и притежава изключително високи оптични характеристики, отговарящи на строгите стандарти на LEICA. Обективът LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. е подходящ не само за фотография, но и за видеозаснемане, за да отговори на изискванията както на професионалните фотографи, така и на видеооператорите.

Новият обектив LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. (H-X2550) е проектиран, за да се комбинира перфектно с LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), който вече се предлага на пазара и е високо оценен от професионалистите. Тези два обектива покриват фокусни разстояния от широк ъгъл до телефото, функционирайки като осем обектива с фиксирано фокусно разстояние (20mm / 24mm / 28mm / 35mm / 50mm / 75mm / 85mm / 100mm, приравнено към 35 mm фотоапарат), осигурявайки същото или дори по-високо ниво на изразителност, отколкото обектив с фиксирано фокусно разстояние може да предложи. И двата разполагат с високоскоростна F1.7 бленда, която осигурява красив боке ефект и висока описателност. Те имат еднаква диафрагма и функционалност, така че за творците е лесно да заснемат уникални образи, като използват тези два обектива с минимални усилия.

Състояща се от 16 елемента в 11 групи, оптичната схема на обектива съдържа асферична леща и три ED (Extra-low Dispersion) лещи, които ефективно намаляват надлъжната хроматична аберация и хроматичната аберация на увеличението. Сферичната аберация и изкривявания също се коригират от асферичните лещи за зашеметяващо висока разделителна способност. Използването на асферични лещи и оптималната конфигурация на оптичната схема води до компактни размери и ниско тегло, въпреки изключителните оптични характеристики.

С възможността за управление от сензора с максимална скорост 240 кадъра в секунда се постига високоскоростен и високопрецизен автофокус. Новият обектив има много изразително превъзходство и по отношение на видеозаписа. В допълнение към безшумната работа, постигната от вградената система за управление на фокуса, безстепенната гривна за блендата и микро-стъпковият контрол на блендата помагат на фотоапарата плавно да компенсира промените в яркостта при варио или панорамиране. Оптичната конфигурация осигурява изключителна барицентрична стабилност, за да сведе до минимум изместването на образа при варио. Гривната за фокусиране е оборудвана със специален съединителен механизъм за превключване между автофокус и ръчен фокус, който осигурява прецизно и интуитивно фокусиране. Обективът също така може да се превключва между линеен и нелинеен режим на работа. LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. дава възможност за реализиране на превъзходен видеозапис и благодарение на вградения механизъм за ефективно потискане на т.нар. фокусно дишане в целия диапазон на вариото.

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. се характеризира с минимално разстояние на фокусиране 0.28 m (при крайна широкоъгълна позиция, 0.31 m при крайна телефото позиция) и максимална степен на увеличение 0.42x (приравнено към 35 mm фотоапарат) за великолепна макро фотография. Здравата конструкция, устойчива на прах и водни пръски*, осигурява добра преносимост и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори до минус 10 градуса. Диаметърът на резбата за филтри е 77 mm.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички

Най-четени новини


виж всички