Радев: Младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции


Радев: Младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции
Снимка: БГНЕС

2783

За мен младите хора са по-важни от чуждестранните инвестиции - ако нещо не им харесва, заедно трябва да го променим. Това каза държавният глава Румен Радев по време на откриването на форума „Кариера в България? Защо не“.

Виждам бъдеще за България във всеки образован млад човек. В началото на седмицата откривах новата учебна година в Националната гимназия за древни езици и култури. Пожелах на учениците какъвто и път да изберат за образование, за професионална реализация, с каквото и да се занимават в бъдеще, винаги мислите им да бъдат за България. Вярвам, че самият факт, че вие отново сте тук, където са вашите корени, семейства, близки, приятели, е точно защото се водите от мисълта за България“, каза държавният глава, цитиран от "Фокус".

Президентът изрази надежда, че с форуми като този младите хора ще направят правилния избор, когато поставят на везната по-доброто заплащане, по-добрите условия от една страна и емоционалната връзка със земята, където са направили първите си стъпки.

"За мен вие сте по-важни от чуждестранните инвестиции в България. Вие идвате тук със знания и опит за нови обществени модели и бизнес отношения, за нови стандарти, от които България има остра нужда, за да преодолее изоставането и да поеме по пътя на една всеобхватна модернизация. Това, като капитал, което вие сте концентрирали в себе си, струва много повече от парите“, заяви той.

По думите му младите хора идват в България с нов заряд на непримиримост към несправедливостта и беззаконието. „За мен е много положително това, което разбрах и от организаторите, че все по-голям е интересът, който проявявате към хуманитарните професии. Ако нещо не ви харесва в България днес, то ние заедно трябва да го променим. Сигурен съм, че вие сте между хората, които не робуват на всеизвестни тези като „Тук е така“, „Това не е моя работа“ или пък „Нищо не зависи от мен“. Напротив, ако искаме да променяме нещо, то това зависи от нас“, зави още Румен Радев.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички