Радев обяви датата за предсрочните парламентарни избори


Радев обяви датата за предсрочните парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

6221

Предсрочните парламентарни избори и президентските избори ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това обяви президентът Румен Радев от Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Радев ще разпусне НС максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния закон и технологичното време. 

Президентът аргументира решението си за избори 2 в 1 с това, че по този начин ще бъдат спестени разходи на хазната и време на избирателите. "Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми", категоричен бе Румен Радев. 

Запитан за нов политически проект на служебните министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев, Радев заяви, че подкрепя личности, а не партии. Не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по актуалния въпрос. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих че мога да разчитам на тях, допълни Радев.

В Скобелевия парк пред Панорама "Плевенска епопея 1877" държавният глава отдаде почит пред загиналите герои за свободата на България и ще поднесе венец пред костницата в парка. В Панорама "Плевенска епопея 1877" Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента на отговорните за построяването на историческия паметник – кметът в периода 1971-1979 г. Андрей Романов и двамата проектанти арх. Иво Петров и арх. Пламена Цачева. Държавният глава ще се срещне с работещи в Регионалния военноисторически музей – Плевен.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички