Роботи ще пазят границата между Република Корея и КНДР


Роботи ще пазят границата между Република Корея и КНДР
Снимка: Getty Images

2908

Република Корея ще разположи самообучаващи се роботи, оборудвани с най-модерните сензори и изкуствен интелект в граничната зона с КНДР, съобщи държавната агенция за доставки на отбранителни средства (DAPA) на Южна Корея, цитирана от ТАСС. Полицията на Ню Ѝорк уволни куче-робот

Първите два робота-граничари на стойност 2,5 милиона долара се планират да бъдат поставени от южната страна на демилитаризираната зона през октомври тази година. Те ще работят в пилотен режим в продължение на три месеца, след което ще бъде взето решение за масовото им използване.

Съобщава се, че роботите ще се движат по специални релси със скорост до пет метра в секунда и ще дежурят денонощно. Устройствата са оборудвани с камери с висока разделителна способност и най-модерни сензори.

Изкуственият интелект на робота ще анализира самостоятелно звуците и изображенията от камерата и ще уведомява операторите в случай на подозрителна дейност. Системата се самообучава и се очаква да стане по-ефективна с течение на времето. Станфорд: Изкуственият интелект е станал по-силен и по-точен

"Използването на роботи ще ни позволи да установим по-строг, денонощен надзор, да сведем до минимум наличието на вратички и като цяло да увеличим боеготовността на южнокорейските войски", се казва в изявление на DAPA, предаде БГЕНС.

Още от Иновации и наука


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички