Шефът на БНР подаде оставка


Шефът на БНР подаде оставка
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

4606

Генералният директор на БНР Андон Балтаков напуска поста си. Ръководителят подава оставка по лични причини, става ясно от негово писмо до служителите на Националното радио.  

"Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 г. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари", пише Балтаков в писмото, цитирано от БНР.

Андон Балтаков, който е мениджър с богат опит в медиите, застана начело на Националното радио в началото на 2020 г., като наследи на поста предсрочно освободения Светослав Костов и проведе сериозни реформи в БНР. Ръководителят дойде от САЩ с впечатляваща автобиография - диплома от Йейл, професионален опит в CNN, Associated Press и участие в проекти на Reuters.

"За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък", пише Балтаков.

Той призовава наследникът му да бъде професионалист. "Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията", пише директорът. 

Балтаков завършва писмото с желание за успех и просперитет към служителите на БНР.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички