Шефът на NOVA си тръгва заедно с Домусчиеви


Шефът на NOVA си тръгва заедно с Домусчиеви
Снимка: Канал 3

15344

След като вчера Комисията за защита на конкуренцията разреши на братята Кирил и Георги Домусчиеви да продадат медийната група около Нова телевизия на собственика на "Виваком", компанията United Partners, днес от телевизията съобщиха и за първото напускане на висш служител.

Управителят на "Нова Броудкастинг Груп" Ива Стоянова се оттегля от компанията заедно с братя Домусчиеви и вече не е част от нейния екип, съобщиха от пресслужбата на медийната компания.

"Тя обяви днес, че напуска управлението на най-голямата мултиплатформена медия в България. Това става ден след съобщението на Комисията за защита на конкуренцията, че одобрява сделката за продажба на "Нова" на "Юнайтед Груп" – водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа", се казва в съобщението.

Ива Стоянова бе назначена в NOVA след придобиването ѝ от братя Домусчиеви. Първоначално тя оглави новините на Нова телевизия, а впоследствие стана управител на цялата медийна група. Преди да започне работа за Домусчиеви, Стоянова по документи се водеше собственик на телевизия Канал 3, считана за изключително приближена на депутата Делян Пеевски. Впоследствие NOVA купи Канал 3 и го прекръсти на Nova News.

"Станах управител на "Нова Броудкастинг Груп" след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях. Благодаря им за доверието, както и за приноса им за развитието на групата.

Щастлива съм, че в момента медията е абсолютен лидер на пазара и по гледаемост, и по приходи. Работих с изключително мотивиран екип от професионалисти, които вярвам, че ще постигат още по-големи успехи и им ги пожелавам от сърце.", казва Стоянова. NOVA свали от ефир предаването на Беновска

"Господата Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев, както и целият екип на "Нова Броудкастинг Груп" благодарят на госпожа Ива Стоянова за ползотворната и всеотдайна работа, и ѝ пожелават успехи в бъдещи професионални начинания", се казва още в съобщението на "Нова Броудкастинг Груп".

Управител на медийната компания остава Николай Андреев, който я ръководеше заедно със Стоянова.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички