Ще има ли последствия за Цветан Цветанов след скандала с апартаментите?


Ще има ли последствия за Цветан Цветанов след скандала с апартаментите?
Снимка: БГНЕС

4436

Най-вероятно всичко е законово точно, но в обществото ще остане един горчив привкус. За мен, грубо казано, главата на Цветан Цветанов няма да падне. Това каза политологът доц. Петър Чолаков пред bTV по повод скандалите с апартаментите на политиците от ГЕРБ.

По думите му този скандал няма да попречи на Цветанов да остане начело на предизборния щаб на ГЕРБ: "Г-н Цветанов е вторият човек в ГЕРБ и Бойко Борисов рискува да се оголи много сериозно преди изборите", каза още Чолаков.

"Какво се случва под носа на Бойко Борисов? Той следи ли тези процеси? Трябва ли да светне лампича на някой друг,  та да светне неговата лампа? Не е ли негов основен ангажимент той да прочиства къщичката на ГЕРБ? Трябва ли да се публикува материал в Свободна Европа, за да да се сети някой, че нещо трябва да се направи?", попита още Чолаков.

"Реакцията на Борисов беше много интересна. Не съм експерт по имотите и не мога да коментирам цените, но наистина изглежда странно. Според мен чисто юридически всичко е точно, но остава моралния проблем. Г-н Цветанов е изключителен майстор на предизборните кампании и е много ценен за ГЕРБ. Г-н Цветанов е загубил една кампания и на Борисов ще му е много трудно да се раздели с него, за да покаже, че в ГЕРБ се действа морално.", коментира Тихомир Безлов от Центъра на изследване на демокрацията.

Безлов допълни, че за апартаментите се е знаело от шест месеца, но въпросът е морален и е интересно какви ще са политическите последици за Цветанов вътре в ГЕРБ. Той беше категоричен, че реакция от страна на премиера трябва да има.

Според социолога Кольо Колев "законово всичко сигурно ще е нормално, но нека попитаме хората дали е морално. Тук се корени проблема. Много ще е трудно да бъде отстранен Цветан Цветанов точно преди изборите, защото той движи нещата в ГЕРБ."

Колев допълни, че след като пазарната стойност на този апартамент е 1 млн. 600 хил. лв. Цветанов е "захлебвал" 500 лв. дневно или 150 хил. на година.

"Много е трудно да бъде отстранен Цветанов и това е причината, поради която той си го позволява.", каза още Кольо Колев. Единствен той от присъстващите в студиото прогнозира, че може да има сериозни последици за председателя на парламентарната група на ГЕРБ.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички