Ще има затруднения в движението в София по време на европредседателството


Ще има затруднения в движението в София по време на европредседателството
Снимка: БГНЕС

3098

Затруднения в движението по време на председателството ще има, но със сигурност няма да бъде ад. Това каза зам.-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в София Евгени Крусев, предаде "Фокус“.

По думите му транспортното обслужване в района на НДК няма да бъде нарушавано и средствата на градския транспорт ще изпълняват нормално своята транспортна задача.

„По време на Българското председателство на Съвета на ЕС няма да може да се паркира на големия паркинг около вход А3 на НДК, както и на по-малкия, който се намира на бул. „Витоша“ и ул. „Шадьор Петьофи“. А дали синята зона от страната на НДК ще бъде използваема, или закрита зависи от конкретния периметър за сигурност, който ще бъде изграждан от службите за сигурност, а той ще варира в зависимост от срещите, които се провеждат в НДК. Изключително много технически екипи ще са ангажирани с това да се вземат съответните мерки за сигурност, за да може важните лица, които ще заседават в НДК, да са добре защитени“, обясни Крусев.

Зам.-кметът на София уточни, че затварянето на паркингите няма да бъде възмездно, а ще се поеме от бюджета на Столична община и на Центъра за градска мобилност.

„А безплатните карти за градския транспорт, които ще бъдат издавани за доброволците по време на председателството, ще бъдат издадени от ЦГМ за сметка на Столична община. От 60 до 230 доброволци са заявили, че искат да ползват такива карти, като общата им стойност е до 70 хил. лева“, каза още той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички