Щорите - ключова част от интериора на дома ви


Щорите - ключова част от интериора на дома ви
Снимка: архив

5698

Собствениците на жилища все по-често избират да използват щори в помещенията, вместо завеси.

Интериорните щори се предлагат в разнообразни модели, цветове и материи. Те придават модерна визия на жилището. Същевременно съдействат за намаляване на светлината в помещенията и създаването на по-голям комфорт и уединение.

Основните видове вътрешни щори са вертикалните, венецианските, дървените, щори „Руло“, щори „Ден и нощ“ и римски щори.

Вертикалните щори внасят много красота и стил във всеки дом. Те позволяват използването на всякакви цветове, които се съчетават умело с целия интериор на жилището. Материалите и десените също могат да варират. Те лесно се управляват и могат да бъдат прибирани от лявата или дясната страна на прозореца, когато е нужна повече светлина в помещението.

Съвет: Препоръчително е преди покупката им да се информирате за материала, от който са изработени щорите. Важно е да се знае каква е обработката на плата. Това ще ви помогне да прецените как да осъществявате поддръжката им.

Венецианските щори са най-често срещаните в българските жилища. Това са познатите ни алуминиеви щори. Те ограничават до голяма степен проникването на слънчева светлина в помещението, в което са монтирани. Направени са от ламели, изработени от алуминий. Повечето видове венециански щори лесно се монтират и лесно се поддържат. Всички, които ги използват, знаят добре, че ламелите събират прах и трябва често да се почистват. За щастие алуминиевите ламели се почистват много лесно.

Дървените щори са копие на венецианските, но вместо алуминий, е използвано дърво. То придава на помещението допълнителна топлина и уют. За разлика от алуминиевите щори, дървените са с доста по-висока цена. Те са и доста по-обемисти, когато се съберат.

Щорите „Руло“ са направени изцяло от плат и когато са спуснати, те напълно закриват слънчевата светлина. Направени са от текстил, който не задържа прах. Лесно се поддържат и се предлагат на относително ниски цени. При тези щори можете да избирате цвят и десен. В магазините на Kamax можете да откриете голямо разнообразие, което да съответства на интериора на вашия дом.

Щорите „Ден и нощ“ наподобяват щорите „Руло“, но за разлика от тях, по текстила се редуват прозрачни с плътни ивици. Те могат да осигурят на помещението пълно или частично затъмняване, да предложат по-добър комфорт и удобство във всеки дом.

Римските щори са друг любим на мнозина българи модел. Те са практични, очарователни и придават доза романтика на помещението, в което се използват. За изработката им се използва текстил. Когато се прибират нагоре, текстилът красиво се набира на дипли, а при спускане – прилепва към стъклото.

Този модел интериорни щори са подходящи за спалня, всекидневна или детска стая.

Може да видите този кратък видеоклип за Римски щори модел Аура с автоматично електрозадвижване.

Изборът ви на определен модел щори за дома трябва да бъде съобразен с интериора на жилището. Неподходящият избор може да обезсмисли покупката, колкото и скъпа и качествена да е тя. Правилният избор на вътрешни щори може да превърне едно семпло помещение в притегателен център за семейството и да очарова вашите гости.

От фабрика за щори Камакс Ви пожелаваме слънчево лято и Ви очакваме в нашите магазини и дистрибуторска мрежа в цялата страна!

Не Ви е до пазаруване по магазините в летните жеги? Заповядайте в нашия модерен и удобен онлайн магазин - https://www.kamax.bg/ - вижте актуалните промоции, всички видове платове и цветове, както и цените за всеки един модел щори.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички