Синдикати в ЧЕЗ подготвят стачни действия


Синдикати в ЧЕЗ подготвят стачни действия
Снимка:

2226

Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ започва подписка и подготовка за стачни действия в ЧЕЗ – компанията, която снабдява с ток Западна България. Недоволството е заради ниското заплащане и лошите условия на труд в ЧЕЗ.

Пред "Хоризонт" председателят на профсъюзната организация Божидар Митев посочи причините, поради които може да се стигне до протести.

"Хората едва ли ще стачкуват, защото ние, нашата федерация, ги призовава. Хората ще стачкуват реално за парите си, за условията си на труд, за липсата на достатъчно служебен транспорт, безобразните условия на труд, така че няма ли споразумение, ще има стачка, убеден съм в това", каза той.

Главният оперативен директор в "ЧЕЗ Разпределение" Виктор Станчев посочи, че колективният трудов договор се спазва от страна на ЧЕЗ. Той заяви, че се надява да не се стигне до стачна готовност.

"Отговорностите, които има разпределителното дружество и колективният трудов договор е спазен сто процента от наша страна.

Аз искрено се надявам, че дори и до стачна готовност няма да се стигне от гледна точка на това, че няма абсолютно никакви предпоставки затова нещо", заяви Станчев.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички