Сингапур отваря специален хотел за бизнес в пандемията


Сингапур отваря специален хотел за бизнес в пандемията
Снимка: iStock/Guliver

2445

Сингапур тества нова концепция, която ще позволи на бизнес шефове, които пристигат в града-държава, да провеждат лични срещи и да обменят документи през целия задължителен карантинен период. 

Бизнес хотелът "балон" дава възможност на гостите да водят бизнеса си, без да се страхуват от разпространение или заразяване с COVID-19

Балонът е поставен на място за изложения близо до летище Чанги и разполага с отделни въздуховоди за посетители и гости, както и десетки конферентни зали с екрани, разделящи тези под карантина от други участници, като комуникацията между участниците в разговора се осигурява чрез аудиоуредба, съобщи Ройтерс, предаде БГНЕС. 

Освен това има специално отделение, през което документи и други предмети могат безопасно да се прехвърлят от едната страна на стаята до другата, като всичко преминава през UV светлина, която дезинфекцира съдържанието. 

"Не след дълго разбрахме, че пандемията вероятно ще продължи дълго, с години, така трябваше да се търси решения", каза Робин Ху от държавната инвестиционна компания Temasek, чиято е идеята за "балона". 

Когато отвори следващия месец, съоръжението може да побере 150 гости и да предложи 40 заседателни зали. Плановете са капацитетът му да се увеличи до 660 стаи за гости и 170 стаи за срещи до май. 

Стаите струват най-малко 384 сингапурски долара (290 щатски долара). 

Гостите ще трябва да си правят пет теста на тампон, един в страната на заминаване, един при пристигане и три по време на двуседмичната фаза на карантина

Ху каза, че първоначалните резервации идват предимно от бизнес пътници, но форматът лице в лице е предизвикал интерес и от други. 

"Имахме запитвания и от родители, които имат деца, които учат тук в Сингапур, които не са срещали цяла година", каза той. 

Благодарение на стриктно прилаганите ограничения и строгите карантинни мерки, регионалният бизнес център Сингапур държи плътно под контрол коронавирусните инфекции, въпреки клъстерите, възникнали миналата година в общежитията на работници мигранти.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички