Служебното правителство смени ръководството на Държавен фонд "Земеделие"


Служебното правителство смени ръководството на Държавен фонд "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

6957

Уволненията от встъпването в длъжност на служебното правителство насам не спират. Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" освободи изпълнителния директор Николай Каварджиклиев, съобщи земеделското министерство. Освен това на проведеното днес заседание са освободени и заместниците му Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров. Смениха почти цялото ръководство на "Булгаргаз"

Новият ръководител на фонда е Георги Тахов, като негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност "Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка". Завършил е и счетоводство и право, както и Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Тахов има дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите. Според публикации той е бил начело на НАП в Пловдив до 2015 г., когато е освободен от поста, също и на НАП в Пазарджик, бил е и на ръководни позиции в агенцията в София. Служебният кабинет смени и ръководителя на пътната агенция

Каварджиклиев оглави фонда през март по времето на четворната коалиция, където земеделието беше в ресора на БСП. Той прие поста от Борис Михайлов, назначен при първото служебно правителство на Стефан Янев миналото лято. Михайлов наскоро стана шеф на НАП. Уволниха Румен Спецов като шеф на НАП, Булгаргаз ли е причината?

Фондът е акредитираната разплащателна агенция, през която минават европейските пари за българското земеделие. Очаква се през следващия 7-годишен програмен период това да са над 8 млрд евро.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Земеделският министър поиска и получи оставката на шефа на ДФЗ*

Живко Живков поема ръководството на Държавен фонд "Земеделие"

 

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички