Смениха почти цялото ръководство на "Булгаргаз"


Смениха почти цялото ръководство на "Булгаргаз"
Снимка: БГНЕС

4128

Продължава смяната на ръководители на ключови държавни институции, инициирана от служебното правителство. Бившият депутат от БСП Деница Златева е назначена за нов директор на "Булгаргаз".

Златева беше вицепремиер в едно от служебните правителства, назначени от Румен Радев. Сменени са и четирима от досегашните петима членове на борда на директорите на държавното дружество.

Досегашният изпълнителен директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов е освободен, без да е освободен от отговорност заедно с членовете на борда Анжела Славова, Антон Адамов и Стефан Войнов. На тяхно място като нови членове в борда влизат Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Веселин Синабов. Председателят на съвета на директорите на "Булгаргаз" Иван Топчийски запазва поста си.

Любопитното е, че голяма част от новоназначените в борда на стратегическото предприятие са хора без опит в газовата енергетика. Служебният кабинет смени и ръководителя на пътната агенция

Кои са новите шефове на Булгаргаз?

Деница Златева е активист на БСП. Родена е на 16 юли 1975 г. в София. Завършва специалност "Корпоративен мениджмънт". През 2008-2009 г. е началник на кабинета на вицепремиера по европейските въпроси Меглена Плугчиева. През 2009-2013 г. е евродепутат, а след това става народен представител в 42-ото НС от ПГ на БСП.

През 2012 г. е избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на жените. Между 2009 и 2017 г. е международен секретар на БСП. През 2017 г. е служебен вицепремиер в кабинета на Огнян Герджиков и отговаря за подготовката на председателство на ЕС.

Димитър Спасов е бивш управител на панагюрската фирма БМЕ, чиято дейност е производство и търговия с метали и е собственост на немската ДЕМА Прецизионстайле ГмбХ, пише Mediapool.

Татяна Петрова-Бояджиева е собственик на "Талента" ЕООД, занимаваща се с недвижими имоти, и е акционер в "ТБ Лайн" ООД с предмет електронна търговия.

Единствено дейността на Веселин Синабов е свързана с газовата енергетика. Той идва от мрежовия оператор "Булгартрансгаз" и е работил в "Овергаз". Уволниха Румен Спецов като шеф на НАП, Булгаргаз ли е причината?

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички