Стрийминг платформата за аудиокниги Storytel навлезе в България


Стрийминг платформата за аудиокниги Storytel навлезе в България
Снимка: Stroytel Bulgaria

5137

Услугата за стрийминг на аудиокниги Storytel вече е на българския пазар. Работейки на принципа на платформи като Netflix и Spotify, тя дава неограничен достъп до книги и статии в различни жанрове.

У нас към момента каталогът наброява 400 заглавия на българи и над 50 000 на английски език. Българското съдържание включва и произведения на родни автори, както класици, така и съвременни. А озвучаванията са направени от популярни актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Никола Стефанов, Даниел Цочев, Илиана Коджабашиева и други. Жанровете пък са най-разнообразни – от трилъри до фантастика, от тийн романи до литература за бизнеса, от световни бестселъри до поезия.

Storytel работи с всички видове смартфони и има offline функция, която позволява слушане на аудиокниги и без връзка с интернет. Има и специален детски режим, който филтрира съдържание, подходящо само за деца. Родител и дете могат да ползват един абонамент, но имат достъп до различна част от каталога.

Абонаментът за услугата е 9,99 лева на месец, като тя може да се пробва безплатно за 14 дни.

Интересна е категорията Storytel Originals – в нея потребителите могат да слушат аудиосериали, създадени специално за платформата. На български вече са преведени три от най-успешните, а в глобален мащаб чрез Storytel са изслушани над 3,5 млн. аудиосерии.

„В цял свят в момента има голям бум на аудиокнигите. Но слушалката няма да изяде традиционната книга. Няма сблъсък, това са просто различни формати на предлагане на знание, съдържание и удоволствие. Тази платформа дава възможност още повече хора да бъдат приобщени към книгите, да си откраднат време за това в забързаното ежедневие“, коментира Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата в НДК.

Storytel е създадена през 2005 г., седалището ѝ е в Стокхолм и е най-силна именно в Северна Европа. Присъства на общо 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Мексико, ОАЕ, а вече и България. Има приблизително 53 000 000 слушани аудио- и електронни книги, а през 2019 г. се очаква да достигне 200 млн. часа стрийминг.

През 2017 г. Storytel придоби българската компания Audioknigi.bg.

До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще бъде представена aудиовизуалната изложба “Чети така, както ти харесва”, създадена специално за официалното представяне на Storytel в България. Интерактивната изложба включва въздействаща инсталация от над 100 слушалки, на които могат да бъдат чути различни откъси от българското съдържание на платформата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички