"За" или "против" глобите за непристойно поведение на туристи?

Източник: iStock/Guliver

Онези, които планират пътуване до популярния ваканционен остров Хвар в Хърватия това лято, по-добре да заложат на добро поведение - новоизбраният кмет Рикардо Новак предприе репресивни мерки срещу туристите, които включват глоби до 700 евро за "антисоциални" дейности като хранене и пиене на обществени места, както и разходки по улиците в бански костюми.

Междувременно властите в италианския град Венеция обявиха, че въвеждат „12 златни правила за поведение на гостите”, а при нарушение глобата ще е от 25 до 500 евро. Вместо предишните 50 евро за къпане в каналите ще се плащат 500 евро. За разходка в града по бански костюм или с разголено тяло глобата става 200 евро. По 100 евро ще се взимат от всеки, който си прави пикник на обществено място или кара велосипед в пешеходни зони.

Прави ли са властите да налагат такива мерки? Прекалено строги ли са и отговарят ли глобите на провиненията? Ще има ли ефект? И трябва ли да се въведат такива правила и в България? Споделете мнението си с нас в коментарите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.