Трябва ли да се преизчислят всички пенсии?

Трябва ли да се преизчислят всички пенсии?
Източник: Actualno.com

Управленски спор на тема пенсии се заформи през изминалата седмица. Припомняме, че преди дни ГЕРБ обявиха, че предвиждат вдигане на минималната пенсия на 200 лв. до края на годината. От БСП обаче настояват за преизчисляване на всички пенсии от 1 юли.

„Това е една справедливост, която отстоявахме по време на кампанията и по този начин ще намалим различията между т.нар. стари пенсии и новоотпуснати пенсии. Разликата за един и същи осигурителен стаж е огромна. Последното подобно преизчисляване е било през далечната 2008 г. Това е истинската мярка, която ще подпомогне най-възрастните хора, които живеят в унизително положение“, обясни Драгомир Стойнев от левицата.

ГЕРБ обаче няма да подкрепи това предложение. „Предложение за преизчисляване на пенсиите не стои в контекста на пенсионния модел, според който се знае как нарастват пенсиите. Извън това, че от БСП предлагат едно преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастването на доходите от пенсии“, каза бившият финансов министър Владислав Горанов.

Какво е Вашето мнение - трябва ли да се преизчислят всички пенсии и как ще се отрази това на икономиката? Споделете с нас в коментарите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.