Топломери и водомери с дистанционно отчитане слагат край на извравнителните сметки


Топломери и водомери с дистанционно отчитане слагат край на извравнителните сметки
Снимка: Thinkstock

14883

Потребителите да използват летните месеци за смяна на уредите за дялово разпределение с такива с дистанционно отчитане. За това призоваха от Асоциацията на топлофикационните дружества в България. Подмяната не само е изискване на европейска директива, но и ще спести посещения на инкасатори и плащане на прогнозни и изравнителни сметки, изтъкват от браншовата организация. Смяната на уредите става с решение на клиентите в една абонатна станция и отнема няколко минути на апартамент. Всички топломери и водомери трябва да се отчитат дистанционно

Припомняме, че приетите преди месеци промени в Закона за енергийната ефективност задължават всички абонати до 2027 г. да сложат уреди, позволяващи дистанционен отчет. Подмяната ще става постепенно, но ако устройството ви се развали или изтече годността му, вече ще се поставя такова от новия модел.

Абонатите на топлофикационните дружества в страната могат да се обърнат за подмяна на уредите и към самите топлофикации, които предлагат гъвкави пакети с уреди на разсрочено плащане без оскъпяване, без такси за монтаж или отстъпки в размер на годишната такса. Промоциите са различни, но на повечето места е налице такава политика в полза на потребителите. Вдигат цените на водомерите и топломерите

Това е възможно, в случаите, в които топлофикация е лицензирана да извършва дейност и на топлинен счетоводител. В летните месеци дружествата предлагат и атрактивни цени за топла вода.

"Специалистите предупреждават, че е възможна нова пандемична вълна през есента. Дори само този факт е силен аргумент да подмените уредите си сега и да се сбогувате с инкасатори, които да посещават дома ви. Удобството, наред с коректна цена, в месеца на потреблението са сериозна причина да не отлагате решението", посочват от асоциацията.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички