TotalEnergies с ценова отстъпка по бензиностанциите във Франция


TotalEnergies с ценова отстъпка по бензиностанциите във Франция
Снимка: iStock

1899

Под натиска на френското правителство да направи повече, за да помогне на потребителите да се справят с по-високите енергийни разходи, енергийният гигант TotalEnergies обяви в отстъпки от цените на по бензиностанциите на френските магистрали, съобщава Reuters. Инфлацията във Франция - най-висока от 37 години насам

Френската енергийна група заяви, че ще предложи отстъпка от 0,12 евро на литър гориво по бензиностанциите на автомагистралите във Франция от 1 юли до 31 август, което е с 2 евроцента повече от досегашната отстъпка от 0,10 евро. Това ще доведе до обща отстъпка в бензиностанциите на TotalEnergies от 0,30 евро на литър с оглед на вече съществуващата френска държавна отстъпка от 0,18 евро за литър гориво.

TotalEnergies посочи, че ценовата отстъпка ще бъде валидна за нейната мрежа от 123 бензиностанции във Франция.

Правителството на президента Еманюел Макрон призова преди дни TotalEnergies да направи повече, за да помогне на хората да се борят с нарастващите сметки за енергия, тъй като цените се покачиха рязко след нахлуването на Русия в Украйна.

"От няколко месеца нарастващите енергийни разходи тласкат цените на горивата и натежават върху покупателната способност на хората във Франция, особено на тези с най-малко разходи, за които автомобилът е необходима за придвижване", посочиха от TotalEnergies. Петролът пак тръгна нагоре заради ограниченото производство

"В отговор на това TotalEnergies отново поема ангажимент към своите клиенти във Франция с тази лятна отстъпка, която се очаква да достигне около 17 милиона души".

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички