Air France създава дъщерна нискотарифна компания


Air France създава дъщерна нискотарифна компания
Снимка: iStock/Guliver

2583

Дълъг спор между ръководството на Air France и пилотите приключи днес след достигането на споразумение за създаването на по-евтино дъщерно дружество. Целта е засилена конкуренция с нискотарифните компании и други превозвачи в региона, съобщава AFP.

Изпълнителният директор на авиокомпанията Жан-Марк Жанаяк похвали "духа на отговорност" на пилотите, след като се съгласиха на по-евтина услуга за средни и дълги разстояния, при условие, че ще получават същите заплати и условия. Наемането на стюардеси и част от наземния персонал за новата услуга "Boost" ще бъде възложено на външни изпълнители.

Жанаяк каза, че споразумението е "балансиран компромис, който служи на интересите на компанията и на всичките й служители".

Компанията ще започне да предлага полети с по-ниска цена през есента и ще продължи с новата услуга за дълги разстояния в средата на 2018 г.

Пилотите първоначално бяха враждебни към плана, опасявайки се, че ще бъдат принудени да приемат по-ниски заплати. Споразумението от днес завършва седем месеца на преговори за нова сделка за намаляване на разходите.

Air France от своя страна се съгласи да ограничи броя на самолетите, които ще бъдат експлоатирани от новата услуга, до 18 за средни и 10 за дълги полети.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички