Инвеститор в Uber съди бившия шеф на компанията


Инвеститор в Uber съди бившия шеф на компанията
Снимка: Getty Images/Guliver

2464

Един от големите инвеститори в Uber съди бившия генерален директор на компанията Травис Каланик (на снимката). Обвинението срещу Каланик е, че е прикрил нередности, подвеждайки борда на директорите, за да си върне отново ръководния пост, предадоха световните агенции.

През юни Каланик се оттегли от шефското кресло в компанията след поредица скандали и лична трагедия (майка му загина при инцидент с лодка). След това се появиха съобщения, че причина за оттеглянето е искане за оставката му от петте най-големи инвеститори в компанията.

Инвеститорът, американската компания Benchmark Capital, е подала иск в съда в Делауер срещу Каланик. В документа се посочва, че бившият шеф на компанията, който още е член на съвета на директорите на Uber, се опитва да внедри в този ръководен орган свои хора. В документа се отбелязва, че Каланик се опитва да не допусне подробен анализ на работата си като ръководител на Uber, а също така и да си върне поста генерален директор..

В Benchmark Capital предполагат, че бившият шеф на Uber по този начин нарушава условията, при които е напуснал поста. Инвеститорът също така настоява, че Каланик трябва да бъде лишен от членство в съвета на директорите и от възможността да оказва влияние върху компанията.

Uber в момента търси нов изпълнителен директор.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички