Инвеститор в Uber съди бившия шеф на компанията

Инвеститор в Uber съди бившия шеф на компанията
Източник: Getty Images/Guliver

Един от големите инвеститори в Uber съди бившия генерален директор на компанията Травис Каланик (на снимката). Обвинението срещу Каланик е, че е прикрил нередности, подвеждайки борда на директорите, за да си върне отново ръководния пост, предадоха световните агенции.

През юни Каланик се оттегли от шефското кресло в компанията след поредица скандали и лична трагедия (майка му загина при инцидент с лодка). След това се появиха съобщения, че причина за оттеглянето е искане за оставката му от петте най-големи инвеститори в компанията.

Инвеститорът, американската компания Benchmark Capital, е подала иск в съда в Делауер срещу Каланик. В документа се посочва, че бившият шеф на компанията, който още е член на съвета на директорите на Uber, се опитва да внедри в този ръководен орган свои хора. В документа се отбелязва, че Каланик се опитва да не допусне подробен анализ на работата си като ръководител на Uber, а също така и да си върне поста генерален директор..

В Benchmark Capital предполагат, че бившият шеф на Uber по този начин нарушава условията, при които е напуснал поста. Инвеститорът също така настоява, че Каланик трябва да бъде лишен от членство в съвета на директорите и от възможността да оказва влияние върху компанията.

Uber в момента търси нов изпълнителен директор.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.