Le Monde: Renault също вършила манипулации за вредните емисии


Le Monde: Renault също вършила манипулации за вредните емисии
Снимка: Getty Images/Guliver

3519

Автомобилната компания Renault е манипулира двигателите на произвежданите от компанията автомобили, за да омаловажи отделяните вредни емисии на азотни оксиди, което е направило неефективни пречистващите автомобилни системи в градски условия. Това сочи разследване на Le Monde, цитирано от БНР.

Според доклад, видян от френското издание, Висшият институт за автомобилостроене и транспорт е провел тестове, които са показали "съществуването на модификация на устройствата за обеззаразяване, позволяващи адаптиране към процедурата по хомологация (технотеста, който трябва да бъде преминат, за да бъде получено одобрението за продажба) по начин, различен от реалните условия на употреба".

Съобщава се, че разследването е установило, че направените от Renault модификации са преустановили работата на почистващите системи, когато превозните средства се движат под 50 километра в час и при температури под нива, които често могат да наблюдавани при незимни условия.

Освен френската компания Renault, в процес на разследване за измама на тестовете за замърсяване чрез намаляване на емисиите на азотен оксид се намират и немските автомобилни гиганти Audi, BMW, Daimler и Volkswagen.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички