Метрото в Токио дава безплатна храна, ако се возиш преди час пик

Метрото в Токио дава безплатна храна, ако се возиш преди час пик

Една от най-натоварените линии на метрото в Токио се надява да достигне сърцата на пътниците си, като достигне стомасите им, предлагайки им безплатна храна, за да облекчи натоварването по време на пиковите часове.

Около 7.2 милиона човека използват всекидневно токийското метро, като някои линии страдат от сериозно струпване на хора в пиковите часове, предава AFP.

Най-лошо е положението на линия Тозай, която се опитва да насърчи пътниците си да хванат по-ранните влакове преди най-натоварените часове сутрин.

Ако 2 000 човека успеят да вземат по-ранните влакове за две седмици то от токийското метро ще започнат да предлагат на всеки един ранен пътник безплатна темпура.

Ако 2 500 човека успеят да хващат по-ранното метро за същия период от време, то те ще получат безплатна купа със соба.

А ако повече от 3 000 човека успеят да се справят с това предизвикателство, ще получат и соба и темпура, абсолютно безплатно.

Това предложение дойде, след като от Токийския метрополитен предложиха инициатива за насърчаването на пътуването извън пиковите часове.

Близо 1 000 бизнеса са се включили в инициативата, като са позволили на служителите си да идват и да си тръгват от работа, или да работят от вкъщи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.