Печалбите на Ryanair се свиват заради спада на паунда


Печалбите на Ryanair се свиват заради спада на паунда
Снимка: Pixabay

3123

Нискотарифната авиокомапния Ryanair обяви, че тазгодишната й печалба ще бъде значително по-ниска от очакваната заради резкия спад в стойността на британската лира след гласуването за Brexit през юни.

Представители на компанията заявиха, че 18-процентното понижение на паунда е основната причина за намаляване на прогнозите за ръст на годишните приходи от 12 на 7%. В момента очакваните печалби са между 1,3 млрд. евро и 1,35 млрд. евро, което се равнява приблизително на 900 млн. паунда. Нискобюджетният авиопревозвач добавя, че продължаващият спад на паунда може да окаже влияние върху цените на билетите, съобщава The Guardian.

Изпълнителният директор на компанията Майкъл О‘Лиъри обясни, че по-ниските цени на билетите ще бъдат донякъде компенсирани от намаляването на разходите. О‘Лиъри е една от основните бизнес фигури, които през последната седмица остро критикуват правителството заради липсата на ясна стратегия за Brexit.

“Няма нещо, което да ме интересува по-малко от това дали Великобритания ще остане или не в границите на ЕС. Въпросът е дали ще останем в рамките на единния европейски пазар“, категоричен е в позицията си изпълнителният директор на Ryanair.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички