САЩ забранява електронните устройства на самолети от няколко държави


САЩ забранява електронните устройства на самолети от няколко държави
Снимка: Pixabay

3104

Властите в САЩ тайно са поискали авиолинии от няколко държави да забраният на пътниците да носят със себе си всякакви електронни или електрически устройства, по-големи от мобилен телефон, пише The Guardian.

Новата разпоредба е била разпространена в понеделник чрез имейл, който Администрацията за транспортна безопасност на САЩ (TSA) нарече „конфиденциален“.

Изискването забранява носенето в салона на лаптопи, таблети, четци за електронни книги и дори фототехника, по-голяма от мобилен телефон. Всички подобни устройства трябва да бъдат в чекирания багаж.

Сред засегнатите са Саудитските авиолинии и Кралските йордански авиолинии. Пълният списък не е разкрит и на самите компании, попаднали в него.

„Циркулярният“ имейл не представлява публична разпоредба, но се очаква авиокомпаниите да приложат новите правила в срок от 96 часа. Според Кралските йордански авиолинии, забраната важи едновременно за полети от и за САЩ.

В понеделник следобед длъжностно лице от американската администрация сподели пред Reuters, че забраната е предизвикана от „терористична заплаха“ и се очаква да бъде обявена официално във вторник от вътрешното министерство на страната. Служителят добави, че разпоредбата не се отнася за американските авиокомпании.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички