Skoda се похвали с рекорд в производството


Skoda се похвали с рекорд в производството
Снимка: Skoda

3979

Компанията Skoda се похвали с нов рекорд – само за първите 10 месеца от годината тя е произвела повече от 1 млн. автомобила. С най-голям принос за успеха на марката са моделите Octavia, Fabia и Superb.

„Благодарение на своите производствени мощности в цял свят брандът Skoda успя да произведе 1 млн. автомобила за непълна година. Подобен резултат се достига за четвърта поредна година, но това никога не се е случвало през октомври”, се казва в съобщението на производителя от Млада Болеслав, предаде Actualno.com.

Най-популярните модели на Skoda продължават да са Octavia, Fabia и Superb, но към тях скоро ще се присъедини и новият кросоувър Kodiaq, към когото има огромен интерес в цял свят. Освен това ръководството на компанията възлага огромни надежди на компактния SUV – Karoq, който заменя Yeti в гамата на марката.

Своя принос към добрите резултати на Skoda трябва да даде и нов купеобразен кросоувър, който е построен на базата на Kodiaq. Машината ще се появи още в началото на 2018 г. на най-големия пазар в света – този в Китай. Автомобилът ще носи името Kodiaq GT, като ще използва същата платформа MQB на концерна Volkswagen AG. Тя е в основата и на оригиналия Kodiaq, от който ще бъдат заети и задвижващите агрегати.

Целта пред бъдещата Skoda Kodiaq GT е да предложи достъпна алтернатива на BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe. Не се изключва възможността няколко месеца след появята на модела в Китай, той да бъде предложен и на европейските пазари.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички