Subaru изтегля 400 000 свои коли от пазара


Subaru изтегля 400 000 свои коли от пазара
Снимка: Getty Images/Guliver

2592

Японската автомобилна компания Subaru трябва да отзове близо 400 000 свои коли заради нарушения в методиката за проверка на безопасността им в заводите си. Това обяви в четвъртък Министерството на държавните земи, инфраструктура, транспорт и туризъм в страната, предаде БГНЕС.

По данни на ведомството точният брой на отзованите автомобили е 395 хиляди и обхваща цели 10 модела, продадени на японския пазар след преминаването на вътрешните проверки.

В края на октомври Subaru Corporation официално признаха за нарушенията в процеса на проверките за безопасност, извършвани във фабриките им и обещаха да проведат вътрешно разследване. Те обаче изтъкнаха, че събирането на доказателствата може да отнеме повече от 30 години.

Това е вторият подобен случай с японски автомобилопроизводители в последно време, след като в началото на миналия месец и около Nissan се разгоря аналогичен скандал. Тогава производството в заводите на Nissan беше временно преустановено, след като се установи, че контролът на качеството при автомобилите се извършва от служители, които нямат съответния квалификационен ценз.

Все още не са публикувани докладите, доказващи дали липсата на квалификация у работниците е засегнала качеството на автомобилите на гиганта. Въпреки това обаче разкритията доведоха до шумен скандал в азиатската страна.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички