Volkswagen планира амбициозно завръщане на китайския пазар


Volkswagen планира амбициозно завръщане на китайския пазар
Снимка: Getty Images/Guliver

2350

Германският автогигант Volkswagen планира да продаде 1,5 млн. електрически коли в Китай до 2025 година, съобщи днес ръководителят на концерна Матиас Мюлер по време на Международното изложение на мотори във Франкфурт.

Мюлер заяви още, че към момента амбицията на компанията му е до 2025 година да продаде общо 3 милиона електрически автомобила по целия свят и това да съставлява едва четвърт от продажбите на концерна.

Във Франкфурт Volkswagen обяви и очакванията си до 2030 година да е приключил с „електрифицирането на всички автомобили” и да предлага широка гама от тях, включваща Volkswagen, Skoda, Seat, Audi, Bentley и Lamborgini. Стъпка, която със сигурност ще бъде посрещната с радост от китайския автомобилен пазар, който в момента обмисля въвеждането на забрана върху всички превозни средства с изкопаеми горива, за да намали задушаващото замърсяване в мегаполисите си.

Чрез електрическите коли VW цели да си върне реномето след мащабния скандал „Дизелгейт”.

Скандалът „Дизелгейт“ избухна, след като през септември 2015 г. САЩ разкри, че Volkswagne са инсталирали софтуер, умишлено занижаващ стойностите на излъчваните вредни емисии, в 11 млн. свои автомобили. По този начин те са заобикаляли строгите еко регулации в продължение на години.

По-късно стана ясно, че всъщност двигателите на колите са изхвърляли до 40 пъти над европейските норми за азотен оксид. Това доведе до изтегляне на милиони автомобили по света, предизвика оставките на някои от най-висшестоящите мениджъри на VW, съкращения на над 30 000 служители, многобройни критики и разследвания срещу германската компания по света. В момента автомобилният производител плаща обезщетения в размер на десетки милиарди долари заради аферата.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички