Volvo вече ще произвежда само електромобили и хибриди


Volvo вече ще произвежда само електромобили и хибриди
Снимка: Volvo

3393

Шведският производител Volvo Cars обяви, че слага край на използването на познатите досега двигатели с вътрешно горене на своите автомобили. От 2019 г. всички модели на компранията ще бъдат оборудвани с електромотори, тоест те ще бъдат или чисти електромобили, или хибриди. Намеренията на марката бяха обявени от нейният президент и изпълнителен директор Хакан Самуелсон, съобщи Actualno.com.

"Нашето заяление слага край на ерата на автомобилите само с двигатели с вътрешно горене. Вече обявихме, че през 2025 г. планираме да продадем 1 млн. електрифицирани машини. Ето - вече знаете, как ще го направим", коментира президентът на скандинавския производител.

Плановете на шведите предвиждат през периода 2019-2025 г. да бъдат произведени и представени 5 изцяло електрически модела. Три от тях ще бъдат дело на Volvo, а другите два - на подразделението Polestar, което по-рано този месец бе отделено от компанията като самостоятелен производител. След това предлаганите в момента от марката машини ще бъдат заменени от такива, които разполагат с хибридни или електрически силови агрегати.

Първият нов модел вероятно ще бъде сериен електромобил, който ще използва платформата на следващото поколение на компактния кросоувър XC40. Предвижда се той да има пробег с едно зареждане от 400 км. Цената на машината ще бъде около 40 000 щатски долара.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички