Всеки трети шофьор би се отказал от автомобила си


Всеки трети шофьор би се отказал от автомобила си
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3447

Всеки трети собственик на автомобил е готов да се откаже от него в полза на каршеринг (съвместно ползване на автомобили от група хора) или други мобилни услуги. Изследването е на консултантската компания Capgemini, като неговите автори твърдят, че то трябва да промени стратегията за развитие на най-големите автомобилни производители в света.

Авторите на проучването са се допитали до 8000 човека в различни държави – САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Китай, Индия и Бразилия. Резултатите сочат, че 34% от тях смятат, че каршерингът и мобилните сервизи са напълно достойна замяна на собствеността на личен автомобил, пише Actualno.com.

Експертите са на мнение, че потребителите все повече се интересуват не само от новите технологии в самите автомобили, но и от новите начини на избиране на превозно средство. Около 62% от запитаните са искат да имат възможност да гледат виртуална презентация на автомобила, 43% са готови да си общуват чрез онлайн-чат с представителите на автосалона, а 36% - да се запознаят с видеоблогове на собственици на избрания от тях модел.

Забелязва се и сериозен интерес на кибербезопасността на програмното обезпечение на автомобилите. Преди 2 години върху този въпрос са се замисляли едва 33% от респондентите, но сега техният дял е 68%. Над 81% от разпитаните са готови да платят допълнително за опции за автономно придвижване на автомобилите.

„Автомобилните марки разбират отлично, че трябва да реагират бързо на измененията в поведението на потребителите – коментира директорът на Capgemini - Кай Грамбоу. – Все по-напред излизат компании, осигуряващи каршеринг, като те вече не служат само за печелена на пари, но и са лесно разпознаваеми. Това ще накара компаниите да направят нова крачка в тази посока”.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички