"Евроинс" дава "Алфатур" на прокуратурата за умишлен фалит


"Евроинс" дава "Алфатур" на прокуратурата за умишлен фалит
Снимка:

4481

Застрахователното дружество "Евроинс", с което обявилият неплатежоспособност туроператор "Алфатур" има застраховка "Отговорност на туроператора", планира да сезира прокуратурата за умишлен фалит на туристическото дружество.

Представител на "Алфатур" не е потърсил контакт със застрахователя, не го е уведомил за невъзможността да покрива плащанията си и не е предоставил информация за състоянието си до момента, се казва в съобщение на сайта на "Евроинс".

"Изразяваме нашето учудване за действията предприети от туроператора и смятаме да сезираме правоохранителните органи за извършено престъпление и умишлен фалит на туристическа компания "Алфатур", пише застрахователят.

По-рано от Министерство на туризма съобщиха за фалита на туроператора. Там са получени получени официални уведомления от „Алфатур“ АД, „Алфамарина БГ“ ЕООД и „Алфамарина“ ЕООД, на основание чл. 105, ал. 1 от Закона за туризма, с които официално уведомяват, че и трите дружества са подали в Софийски градски съд молби за откриване на производства по несъстоятелност.

Като основни причини за фалита се посочват революциите в Тунис и Египет и последвалите бомбени атентати в Турция, в резултат на които компанията е загубила основните си дестинации, формиращи 80% от нейния бизнес.

„Алфатур“ беше сред водещите туроператори в България в продажбите на организирани туристически пътувания за дестинации като Турция, Израел, Египет, Тунис, Испания, Португалия, Италия, Малта, Гърция, Дубай.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички