30 млн. туристи ще посетят Гърция през лятото


30 млн. туристи ще посетят Гърция през лятото
Снимка:

2577

Отливът на туристи от Турция достига исторически измерения, но съседна Гърция се радва на интереса на рекорден брой посетители, какъвто не е регистриран в продължение на десетилетия, коментира германското издание Focus.

След 2016 г., когато Гърция бе посетена от 27,5 млн. почиващи, летният сезон на настоящата година се очертава да бъде дори още по-успешен: Министерството на туризма в Атина прогнозира, че страната ще бъде посетена от 30 млн. туристи.

Гърция печели дивиденти от несигурната ситуация в популярни сред туристите държави като Турция и Египет, но не без значение е и фактът, че през последните две години обстановката в страната, която бе разтърсена от остра финансова криза, постепенно се нормализира. "От 2015 г. насам ние нямаме значителна стачка, нямаме и атентати - това кара хората да се чувстват сигурни", обяснява Димитрис Скадилис, собственик на хотел.

Много от полетите до страната вече са резервирани, а хотелите - пълни. Застрашената от несъстоятелност Гърция може да използва добре парите на туристите. През 2016 г. туристическият сектор генерира близо 13 млрд. евро. През настоящата година сумата може да е два пъти по-голяма, твърдят в Атина.

Очаква се също и засилването на търсенето на работна сила. Дори да става въпрос за сезонна заетост, тя все пак ще може да донесе поне временно облекчение на страната с най-висок процент на безработица в Европейския съюз.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички