6 причини да посетите Тенерифе по всяко време на годината


6 причини да посетите Тенерифе по всяко време на годината
Снимка: Pixabay

16325

Разположен на 300 км от бреговете на Африка и на 1300 км от тези на Испания, навътре в Атлантическия океан, Тенерифе е най-големият от Канарските острови. Със своя мек тропичен климат „островът на вечната пролет“ е идеална туристическа дестинация за всички, които искат да избягат от студеното време. Ежегодно е посещаван от десетки хиляди туристи, които отиват, за да се насладят на уникалната комбинация между спокойствието на природните забележителности и кипящите от нощен живот градове. Освен че е дестинация, подходяща за посещение по всяко време на годината, има и много други причини да я включите в плановете си при следващото ви пътуване. Ето някои от тях.

1. Климатът. Топлото време почти винаги е причина номер едно при избора на дестинация. Температурите рядко падат под 20 градуса през зимата и не надхвърлят 30 през лятото. Така че единствените неща, което не бива да забравяте, са слънцезащитния крем и книга, с която да се насладите на ароматен коктейл по плажовете на Тенерифе.

2. Спиращи дъха природни забележителности. Няма много останали места по света, за които все още може да се каже, че са истински земен рай. Но „островът на вечната пролет“ е такова. Не случайно е приеман за иконата на архипелага със своята невероятна природа. Националният парк „Тайде“ (където се намират най-високият вулкан в Европа - Тайде, 3718 м., като той е и най-високата точка в Испания), скалите Лос Гигантес (Los Gogantes), тесните планински пътеки, които водят до зашеметяващо красивата долина Маска и селището, разположено в нея, са само част от забележителностите, които трябва да включите в списъка си със задължителни места.

3. Рай за любителите на голфа. Тенерифе със сигурност ще се превърне в любимата дестинация на всеки запален по този спорт. Островът е пълен със слънчеви игрища, където и професионалисти, и аматьори могат да се насладят на любимата си игра.

4. Невероятните плажове. Независимо в коя част на острова се намирате, никога няма да сте прекалено далеч от някой от плажовете му. Той ще ви изненада с контрастите си – мек бял пясък на юг и черен вулканичен пясък по западните брегове. Един от най-известните и впечатляващи плажове е „Тереситас“ (Teresitas beach), който е разположен по североизточното крайбрежие на острова.

5. Нощният живот. Ако попитате местните какво умеят най-добре, отговорът ще бъде единодушен – да се забавляват. За тези от вас, които са почитатели на хедонистичната страна на живота, Тенерифе предлага безкрайни забавления всяка нощ. Освен това островът e домакин на втория по големина в света карнавал, който се провежда през февруари в Санта Круз (Santa Cruz de Tenerife).

6. Храната. Уникалното съчетание между традиционна испанска и каталонска кухня, с лек привкус от африканските кулинарни традиции, френски нотки и умерено влияние на арабската кухня може да спечели и най-капризните гастрономи. Най-известното местно ястие се нарича „Папас аругадас“ (Papas arrugadas), което всъщност представлява сварени картофи с лютив сос от зелени чушки, но все пак си заслужава да бъде опитано.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички