970 млн. лева ще са приходите от зимен туризъм


970 млн. лева ще са приходите от зимен туризъм
Снимка: pamporovo.me

3558

През зимния сезон приходите от туризъм ще са около 970 млн. лв., прогнозира Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценка в туризма, пред "Фокус".

„Не се генерира голяма част от общите приходи в сектора, тъй като ключов е летният сезон, който допринася три пъти повече от това число. Със своята интензивност зимният сезон става все по-интересен и по-интересен. Вече говорим за есенен и пролетен туристически сезони, които също генерират около милион посещения при милион и 700 хиляди туристи, когато говорим за този по-удължен зимен сезон. България действително е дестинация четири сезона, като има отличен туристически продукт. Сега е времето тя да се позиционира на основните европейски и извъневропейски пазари и действително да разберем, че това, което многократно ни е казвано: „Развивайте туризма!“, е разковничето да подобрим местната икономика и всеки от нас да стане по-богат”, коментира председателят на Института за анализи и оценка в туризма.

Според него голямо бъдеще имат СПА и балнео, както и голф туризмът, които привличат платежоспособни посетители.

„Културният, селският, екстремният и гурме туризмът също са в подем. У нас за Коледа ще дойдат и много чужденци, привлечени от честванията на празника от източноправославните. В България са нужни 5 летища, които да подсигурят редовни чартърни полети, както и такива на нискотарифните авиокомпании към страната ни“, каза още Румен Драганов.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички