Ангелкова не би приела да е служебен министър


Ангелкова не би приела да е служебен министър
Снимка: БГНЕС

3130

Не бих приела отново да съм служебен министър. Не са разговаряли с мен, но не бих приела. Това заяви пред журналисти министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, предаде БГНЕС.

„Аз съм част от кабинета „Борисов” 2 и от ГЕРБ и за мен е много важно да продължим да работим напред, за да докажем това, което сме успели да направим към момента. Имахме президентски избори, имахме резултат, който всички видяхме. Направихме изключително много, резултатите са видими. Има още много неща, които следва да направим. С колегите анализираме ситуацията, за да можем да бъдем максимално подготвени за това, което ни предстои“, обясни Ангелкова.

Тя се похвали, че с 4,2 млн. лв. е увеличен разходният таван за тази година за Министерството на туризма. „Приехме днес в МС увеличаването на таваните за разходите за тази година за Министерство на туризма, за да продължим политиката, която водим, свързана с националната туристическа реклама и да затвърдим успешните резултати от тази година. Приехме тези промени в постановлението, основно свързани с изложенията, които предстоя през месеците януари, февруари, март, за да избегнем ситуацията, в която бях аз, когато стартира министерството, за да може да има максимална свобода по отношение на това да бъдат подготвени“, заяви Николина Ангелкова.

Тя призна, че има много неща, които нейното министерството не е успяло да направи, но има и много, които е успяло. „Най-важното е, че успяхме да обърнем рекламата и имахме само една празна година – 2015 г. Вече 2016 г. се виждат резултатите от обръщането на рекламите. За следващия туристически сезон – летен, който ни е ключов, но и за зимния, който предстои, ние не сме спрели да работим изобщо. Напротив, продължаваме с абсолютно пълна пара, защото тези усилия, които сме положили и резултатите, които сме постигнали, изискват продължение“, изтъкна Ангелкова.

Като друго важно нещо тя определени концесиите, на морските плажове, които са преминали в управлението на министерството тази година. „Всъщност до края на тази година и следващата изтичат 30 процедури. За мен е много важно максимално всичко да бъде подготвено така, че да няма плажове без стопани и да се гарантира безпроблемното протичане на летния сезон 2017 г. Стартирахме 8 концесии и другите са подготвени, имаме предварителната подготовка още от септември за 60 плажа, така че ако темпото се спазва, със сигурност няма да има проблем“, убедена е Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички