Ангелкова откри българския щанд на най-голямото туристическо изложение в Израел


Ангелкова откри българския щанд на най-голямото туристическо изложение в Израел
Снимка: Министерство на туризма

2824

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския информационен щанд на международното туристическо изложение IMTM - най-голямото в Източносредиземноморския регион и Израел, съобщиха от Министерството от туризма.

Форумът се нарежда на водещо място по значение сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители, професионални посетители и крайни потребители. В рамките на два дни - 6 и 7 февруари, гостите ще могат да разгледат предложенията на десетки страни. През миналата година в събитието са участвали 1780 изложители от 58 държави, а посетителите са били над 27 000 души, от които 16 800 професионална публика.

България се представя с информационен щанд от близо 50 кв. м. Основен фокус в него са зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона.

Друг акцент са възможностите за балнеолечение, което често се избира като допълнителна услуга през последните години. Професионалистите и любителите, които посещават форума, ще могат да се запознаят и с културно-познавателните турове и пътуванията с цел развлечение, които България предлага.

Тази година заедно с Министерството на туризма на щанда се представят общини и фирми, като интересът нараства спрямо година по-рано. Изложителите ни предлагат специализирани продукти - зимни и летни почивки, балнеолечение и културно-исторически маршрути.

Израел е сред водещите пазари в туристическите посещенията на чужденци в България и се нарежда на 12-о място за миналата година. През 2017 г. повече от 200 хил. израелски туристи са пътували у нас, като се отбелязва ръст от 13,7% спрямо година по-рано.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички