Ангелкова: България е в топ 3 по богатство на артефакти


Ангелкова: България е в топ 3 по богатство на артефакти
Снимка: БГНЕС

3955

България е в топ 3 на Европа по богатство на артефакти – повече от 40 000 са открити по нашата земя. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова по време на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, който се провежда в София.

„Тази година е много специална за България, защото през 2016 година ние отбелязваме своята 40-годишнина, откакто сме член на Световната организация по туризъм. Какъв по-добър начин да отпразнуваме това с провеждането на толкова мащабна конференция“, отбеляза министърът.

„Дълго обсъждахме каква да е темата на нашия конгрес. Безспорно страната има потенциала да развива всички видове туризъм, но искахме да обърнем внимание на нашето културно-историческо наследство, на това, което ни отличава от останалите. Ние сме в топ 3 на Европа по богатство на артефакти – повече от 40 000 недвижими артефакти са открити по нашата земя“, подчерта Ангелкова, като благодари на всички учени и археолози, които се занимават всекидневно с това, за да има с какво да бъдат впечатлявани гостите на страната.

„На днешния форум искахме да обърнем внимание на връзката между културата, историята и туризма и неговото бъдещо развитие“, посочи още туристическият министър. Тя допълни, че по време на конференцията ще бъдат обсъждани и модерните технологии, които могат да бъдат използвани за развитието и опазването на културно-историческото наследство.

По думите ѝ България е малка страна, но има с какво да се гордее.

„Ние сме гостоприемни и вярвам, че в това е ключът на успеха да се превърнем в държава, която да бъде предпочитана туристическа дестинация. Има още какво да направим, за да ни познават всички“, допълни още министър Ангелкова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички