Ангелкова: Приходите от туризъм ще надхвърлят 6,3 млрд. лева


Ангелкова: Приходите от туризъм ще надхвърлят 6,3 млрд. лева
Снимка: БГНЕС

3924

Над 14 млн. лв. са приходите от концесии и наеми през 2016 г. Това каза вече бившият министър на туризма Николина Ангелкова на официалната церемония по предаването на поста на служебния ресорен министър Стела Балтова, предаде „Фокус“.

„За тези две години имахме изключително много предизвикателства. Предстоят ни много важни изложения през предстоящия летен сезон. Работата по лято 2017 г. сме я стартирали още през месец май миналата година. Успяхме да си върнем доверието на руските туристи. По отношение на плажовете, до 31 март министърът трябва да издаде заповед за това кои плажове са неохраняеми. Имаме 1 млн. лв. събрани повече приходи“, обясни Ангелкова.

По думите ѝ за всички неохраняеми плажове почистването, спасителите и медицинските лица следва да се осигурят от държавата, за да се гарантира безопасността на хората. Тя добави, че до края на декември се очаква ръст на приходите от над 15%.

"До края на декември очакваме приходите да надвишат 6,3 млрд. лв. За първите 11 месеца те са 6,164 млрд. лв. Това е изключително голямо число и показва, че всички хора, които работят в сектора, работят в една посока, именно туризмът да заеме полагащото му се място като основен сектор за развитието на икономиката на страната“, коментира Ангелкова.

Новият министър Стела Балтова получи като подарък икона от Ангелкова и заяви, че ще насочи вниманието си по-скоро не към броя туристи, а към качеството на туристическата услуга, която предлага България.

„Благодаря с цялото си сърце на Министерството на туризма и на Николина Ангелкова за това, че създаде институцията Министерство на туризма. Ще работя за продължаване на институционалното развитието на министерството. Ще разгледаме и обществените поръчки и дейността на отделните звена в институцията“, заяви Балтова. Тя уточни, че ако намери грешки, ще се опита по най-добрия начин да се поправят и да се върви напред.

„Няма как да изляза от двата ни основни приоритета. Първият е да се осигури един спокоен летен сезон, а вторият е маркетирането на националния туризъм“, добави още служебният министър на туризма.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички