Димов не знае дали има конфликт на интереси при собствеността на "Юлен"


Димов не знае дали има конфликт на интереси при собствеността на "Юлен"
Снимка: БГНЕС

3656

Нямам знанието да мога да кажа – така екоминистърът Нено Димов отговори на въпрос няма ли конфликт на интереси, ако афиширалият се официално като собственик на "Юлен" велик скиор Марк Жирардели е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Не съм водещо министерство по конфликт на интереси, добави Димов. Научих от Марк Жирардели, че е собственик на "Юлен" в понеделник (17 декември), уточни екоминистърът, след като беше изрично попитан дали Жирардели хем е бил съветник на Ангелкова, хем води преговори за концесията на ски зоната в Банско.

Как вървят преговорите за концесията?

"По мое предложение обсъждаме с колегите в Министерския съвет да наемем международен, достатъчно независим и достатъчно авторитетен консултант, който да направи анализ на концесионния договор и основните грешки, които са допуснати още през 2001 година. Става дума за това, че още в първата точка на този концесионен договор се говори за едни граници, втори граници, една територия т.е. не е ясно кое откъде идва, като има само един безспорен елемент и това е контурът на Териториално-устройствения план. Нещо повече – точките (в договора), които претендират да описват този Териториално-устройствен план, изобщо не съвпадат с него", заяви Нено Димов. Заради това ще се търси международна консултация – защото имало нужда от икономически анализ, тъй като правителството иска да вдигне концесионната такса.

Още подробности прочетете ТУК.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички