Много ирландци са предпочели Банско за зимната си почивка


Много ирландци са предпочели Банско за зимната си почивка
Снимка: БГНЕС

3671

Очакваме успешен зимен сезон 2016 – 2017 година. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова по време на среща-подготовка за зимния сезон в Банско.

Министърът се аргументира, че се очаква успешен зимен сезон на базата на заявените чартърни полети, като сред туристите много са представителите от Ирландия.

Ангелкова потвърди, че Банско наистина се превръща в целогодишен курорт, като това се дължи до голяма степен на туристическия бранш. По думите й независимо от политическата ситуация в България, е важно всички да продължат да извършват своята дейност.

Ангелкова определи, че независимо от това, че за поредна година няма да бъде изградена втора кабинка в Банско, курортният град заема водеща позиция не само в Европа, но и в света. Ангелкова честити на кмета на Община Банско Георги Икономов поредните престижни награди и отличия, които заслужено е получил курортния град, предаде "Фокус".

По време на срещата кметът на Община Банско Георги Икономов също отбеляза, че се очаква успешен зимен сезон, но не се ангажира с точни цифри за очакваната посещаемост. Икономов отново изтъкна на дневен ред липсата на решение за втори кабинков лифт в Банско. Той подчерта, че най-вероятно и тази зима ще се наблюдават опашки от туристи, въпреки голямата инвестиция за реклама на курорта.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички